X

-appeal

Waar zelf & vertrouwen samenkomen

#78 Ergens een hapje eten

Dat is bij mij van kinds af aan de normaalste zaak van de wereld geweest. Als klein meisje van 4 a 5 jaar bestelde ik al een gepocheerd zalmpje. Die dagen dat we met familie ergens tot in de late uurtjes samen zaten te eten, zijn dan ook een van mijn warmste dierbaarste herinneringen. We noemde het ook wel: Samen een gezelligheidje maken.

Ook al ken ik mijn hele leven niet anders, betekent dat niet dat er niet veel is veranderd. Zoals je al op de foto alleen al ziet is er zeker veel veranderd! Het feit dat ik alleen al beter in stoelen pas wanneer ik uit eten ga is al een mega aanwinst! Hihi, maar tegenwoordig ben ik echt een bewuste genieter. Voorheen at ik altijd maar waar ik zin in had en keek ik nergens naar, omdat ik ook niet beter wist. De clou van dit verhaal. Nu ik wel beter weet ga ik anders uiteten. Ik kies bewust voor dat wat op mijn bord ligt niet alleen iets is wat ik lekker vind, maar ook wat een betere keuze is. Zo bestel ik vaak i.p.v friet extra sla of groenten.

Vergis je niet..dit doe ik zeker niet altijd. Want wanneer ik gewoon een keer zin heb om een frietje te eten eet ik ook een frietje. Alleen door mijn levenservaring wil ik zelden nog maar een frietje eten. Ik ben nu  oprecht gezondere dingen lekkerder gaan vinden, niet alleen omdat ik weet dat ze beter voor me zijn, maar ook omdat ik gezonde dingen herhaaldelijk ben gaan eten en als je iets vaker proeft ga je het vanzelf echt lekker(der) vinden.

Toch blijven oude gewoontes daar en komt het ook nog wel eens voor dat wanneer ik uit ga eten ik een onbewuste keuze maak. Dit heeft dan vaak met de staat van zijn te maken. Hoe beter ik in mijn vel zit, hoe bewuster ik ben. Is dit voor jou herkenbaar? Gelukkig ben ik mij hier bewust van en komt dit dan ook steeds minder voor. Ik blijf elke dag leren.

Facebook

Contactinformatie

 

Pamela Maas

0636350648

www.x-appeal.nl

pamela@x-appeal.nl

KvK-nummer: 74335006

 

 

Stuur een Facebook bericht

 

Stuur een Whatsapp bericht

whatsappicon