X

-appeal

Waar zelf & vertrouwen samenkomen

#Blog 1 Welkom bij mijn eerste Blog!

 Hallo!

Voor de nieuwe mensen hier.. mijn naam is Pamela en ik ben al zo lang ik mij kan herinneren
voller / dik / gezet.. hoe je het ook wilt noemen. Eindelijk heb ik het licht gezien en daarom heb ik sinds begin dit jaar besloten mijn levensstijl 180 graden om te draaien en er nu echt iets aan te gaan doen. Ik ben nu ook al
bijna 5 maanden gestopt met roken!

Het zal voor veel mensen inmiddels al bekend zijn, maar voor de mensen die het nog niet wisten, ik krijg in Juli een maagverkleining! Om precies te zijn de Gastric Sleeve operatie.

 

Why?

Met dit hulpmiddel gaat het mij lukken (althans de kans is heel groot) om zo’n +/- 35 kg af te
vallen. Maar natuurlijk het liefst nog iets meer.. ja, je leest het goed, een hulpmiddel. Het is echt geen wondermiddel hoor. Je moet er zelf natuurlijk nog hard voor werken. Daar ben ik nu dan ook al sinds Februari mee bezig en sinds die tijd ook al op eigen kracht 7 kg afgevallen.

De eerste 5 kg vlogen er zo af. Helaas gaat het afvallen daarna bij mij heel langzaam. Hoe gezond ik ook eten of hoeveel ik ook sport. Dit heeft met meerdere factoren te maken, factoren waardoor ik tevens ook een
perfecte kandidaat bent voor deze operatie. Ik heb een traag werkende schildklier, een genetische aandoening PCOS (Hormonale disbalans) en al een behoorlijk hoog gewicht waardoor ik dus zo goed als blijf hangen op mijn huidig gewicht. Gelukkig heb ik de smaak te pakken en vind ik het echt leuk om nu zo met mijn voeding bezig te zijn en ga ik ook graag naar de sportschool. Daarom weet ik dat ik het vol ga houden!

De grootste reden waarom ik zoveel wil gaan afvallen is om lekkerder in mijn vel te zitten en vooral ook enge ziektes, die vaak bij overgewicht komen kijken, te voorkomen.

 

Wanneer ben je nou precies een geschikte kandidaat voor zo’n operatie?

Dat verschilt per persoon/per ziekenhuis en per zorgverzekeraar. Tegen mij is gezegd dat wanneer je BMI net niet hoog genoeg zou zijn (boven de 40) maar je een aandoening of bijvoorbeeld een ziekte zoals suikerziekte hebt (of net zoals ik met mijn PCOS), je toch een geschikte kandidaat ben en dit dan vergoed wordt door je zorgverzekering. Wel zijn er vanuit de zorgverzekeraar een hoop eisen. Je dient eerst mee te doen aan een voortraject. Sommigen komen in een groep terecht met andere kandidaten en ontmoeten elkaar eens in de zoveel tijd (wikken&wegen traject) en anderen (zoals ik) hebben 1 op 1 gesprekken met een diëtist. Ik zelf moest zo’n 8 keer op gesprek komen.

Achteraf gezien heb ik dat ook echt nodig gehad om goed wakker geschud te worden. Ik had mij ergens in September 2016 al aangemeld voor de operatie via de huisarts. Pas bij mijn 5e of 6e gesprek (Dus in Februari, toen ik het roer in één keer om had gedraaid) toen mijn diëtist mij opnieuw ging wegen en we zagen dat ik 6 kg was aangekomen, kwam ik bij zinnen. De oorzaak dat ik in die 5 a 6 maanden tijd zoveel was aangekomen, had niet alleen met het stoppen met roken te maken maar vooral ook omdat ik echt dacht.. “ohh ik eet dat nu toch maar op want.. nu kan het nog !” Daar heb ik nu natuurlijk wel spijt van. Dus !! Een gewaarschuwd mens telt voor 2.✌️

Onderzoeken in het ziekenhuis horen er natuurlijk ook bij. Je komt in het begin van het traject bij een internist, hier wordt je binnenstebuiten gekeerd. Zo is er dus bij mij ontdekt dat ik een traag werkende schildklier heb en hier slik ik nu medicijnen voor. Na de ca. 8 gesprekken met de diëtist kreeg ik groen licht om deel te mogen nemen aan “De Carrousel”. Dit hield in dat ik een aantal keer naar het ziekenhuis moest en bij verschillende informatiebijeenkomsten moest zijn. Ook had ik gesprekken met de chirurg, een verpleegkundige, de apotheker etc.. Sindsdien sta ik officieel op de wachtlijst!

 

Wat is er nu al voor mij veranderd en wat verandert er nog meer?

Ik let voortaan op wat, hoeveel en hoe vaak ik eet, want na de operatie moet je echt 6 vaste eetmomenten (om de 2 uur) op een dag pakken en eigenlijk 7 vaste drinkmomenten. Die 6 vaste eet momentjes gaan me al heel goed af. Vooral als ik gewoon een hele dag moet werken. De vaste drinkmomenten heb ik nog niet onder de knie. Eerlijk gezegd heb ik het nog niet eens geprobeerd. Ik drink namelijk heel de dag door. Dit omdat ik voor mijn werk heel veel praat en geen droge mond wil hebben. Ik drink alleen maar drank dat door de diëtist is goedgekeurd. Dit is suikervrije ranja, cola light, thee en veel water natuurlijk. Heel af en toe drink ik een cappuccino.

Tegelijk eten en drinken zal straks na de operatie niet meer gaan, dus dan drink je echt ruim een kwartier voor je maaltijd of een half uur na de maaltijd pas weer. Dat zal nog wel even wennen worden voor mij, omdat ik al heel mijn leven gewend ben te drinken bij mijn eten. Ik eet elke dag al wel netjes mijn portie fruit en groenten. Ook heb ik al maanden geen snoep of andere ongezonde dingen in huis gehaald! Wat is er niet is, kan ik ook niet pakken. Ik eet 9 van de 10 keer een gezond gerecht, want ook ik heb nog steeds wel eens zin in vette hap. Dus zo nu en dan pak ik een frietje, pasta of een pizza met lekker veel kaas haha. Dat zal ook na de operatie blijven. Je hoeft jezelf niet alles te ontzeggen vind ik.

Sinds ruim 2 maanden sport ik ook, minimaal 2 keer per week. Dan doe ik 10 a 20 minuten cardio
(opwarmen op de loopband of op de cross trainer) en daarna doe ik nog 1 uur fanatiek mee met een groepsles. Mijn favorieten lessen zijn Hot Yoga en Body Pump. Wanneer ik na al die actie nog lekker wil afkoelen, neem ik een duik in het zwembad en trek ik gelijk een paar baantjes.

Liefs,

Pamela

Facebook

Contactinformatie

 

Pamela Maas

0636350648

www.x-appeal.nl

pamela@x-appeal.nl

KvK-nummer: 74335006

 

 

Stuur een Facebook bericht

 

Stuur een Whatsapp bericht

whatsappicon