X

-appeal

Waar zelf & vertrouwen samenkomen

#Blog 2 Ik ben het BEU! Hoe kwam ik precies bij de beslissing om deze grote stap te nemen?

Dit keer wil ik jullie voorstellen aan mijn grote voorbeeld. Op deze foto zie je mijn knappe tante Patricia ❤️ Zoals jullie kunnen zien, heb ik in haar een heel goed voorbeeld. Het is fijn om van dichtbij mee te maken hoe goed een maagverkeinende operatie kan gaan en om te zien hoe het eerste jaar verloopt. Mijn tante heeft namelijk op 1 Juni 2016 de Gastric Bypass operatie gehad. Zij heeft zich netjes aan de voorschriften gehouden en alles is bij haar volgens het boekje verlopen. Ze is van de 119 KG naar de 70 KG gegaan! Dat is gewoon 49 KG wat ze is afgevallen! Ze is er zo ontzettend blij mee! Na 3 maanden, toen ze al veel was afgevallen zei ze: “Ik zou willen dat ik dit eerder had gedaan”.  

Na een (soort van interventie) aantal goede gesprekken met mijn lieve familie, was ik er echt van overtuigd dat dit ook voor mij een goede stap zou zijn. Afvallen door middel van een dieet heb ik door de jaren heen meerdere keren geprobeerd en je zult het vast al vaker hebben gehoord of zelf mee hebben gemaakt.. Je valt in een rap tempo 10 kg af, staat daarna hartstikke stil (terwijl je nog steeds zo je best doet) Hup motivatie weg en voor dat je het weet zit er zo weer 12 KG aan. IK BEN HET BEU !!! Nu zeggen sommige mensen tegen mij: ” Oh maar dit uiterlijk past zo bij jou” en “Ik kan mij jou niet anders voorstellen “,”Je bent mooi zoals je bent” etc. Allemaal ontzettend lief natuurlijk!❤️, maar ik heb het punt bereikt dat ik écht last heb van mijn overgewicht.

Ik zal een schaamtevol moment met jullie delen. Onlangs ging ik met mijn familie naar Antwerpen voor de verjaardag van mijn zusje, waar wij met zijn allen gezellig op een terrasje gingen zitten. Ik kreeg daar mijn “kleine” kontje maar net in zo’n stom stoeltje gewrongen. De leuningen van de stoel drukten tegen mijn heupen en ik kon mij nauwelijks bewegen. Het was zo pijnlijk en ik voelde mij zo ongemakkelijk. Toen mijn moeder aan mij vroeg waarom ik zo chagrijnig keek en wat er aan de hand was, ben ik gewoon in tranen uitgebarsten. Ik wilde niet wéér lastig zijn om te vragen naar een andere stoel, of dat we alsjeblieft op een andere terras konden gaan zitten. Mijn moeder zag mijn tranen en wist wat er aan de hand was. Ze stond gelijk op om een andere stoel voor mij  te regelen. Wat ontzettend lief bedoeld was ❤️, maar op dat moment kijkt voor je gevoel iedereen op het terras naar je. Toen ik dus een andere stoel onder mijn kont geschoven kreeg, schaamde ik me mijn ogen uit mijn hoofd. Dit is één van de vele ongemakken die bij dik zijn ervaarde.
Gelukkig ben ik daar binnenkort vanaf.

Liefs,

Pamela

Facebook

Contactinformatie

 

Pamela Maas

0636350648

www.x-appeal.nl

pamela@x-appeal.nl

KvK-nummer: 74335006

 

 

Stuur een Facebook bericht

 

Stuur een Whatsapp bericht

whatsappicon