X

-appeal

Waar zelf & vertrouwen samenkomen

#Blog 44 Zet jij wel eens een masker op?

#Selfcaresunday

Zoals je op oude foto’s van mij ziet was ik toen ook al met mijn verschijning bezig. Ik bracht mijn haar in model (toen nog pluizig door gebruik van verkeerde producten) en ik droeg make-up. Mijn meeste aandacht ging uit naar mijn gezicht. Want om kleding gaf ik niet zoveel. Meestal droeg ik een legging met een tuniek/jurk erop en zat er weinig model in (zodat ik minder dik leek). Shoppen was niet mijn ding en ik kocht alleen iets wanneer ik het nodig had omdat het bijvoorbeeld kapot was.

Dat was een teken van weglopen voor mijn onzekerheden. Ik straalde dan misschien vroeger niet uit dat ik onzeker was, maar zo zie je achteraf dat ik dat wel was. Ik straalde (meestal) zelfvertrouwen uit omdat ik wél zelfverzekerd was over wie ik ben als persoon en ik ben altijd wel blij geweest met mijn hoofd. Die combinatie zorgde ervoor dat mijn masker geloofwaardig was.

Het verschil met nu? Omdat ik nu in een lichaam zit dat écht bij mij past.. kon ik mijn masker afzetten. Ik durf nu volledig te stralen met alles wat bij mij hoort incl. mijn lijf. Ondanks het losse vel of de littekens.

Zo coach ik nu een meid die zichzelf meestal veilig kleed in een spijkerbroek en t-shirt. Terwijl ze een prachtige jonge vrouw is en in zoveel mooiere kleding kan stralen. Ik laat haar letterlijk zien in welke kleding dit is en wat make-up voor verschil kan maken. We pluizen haar garderobe uit en gaan shoppen. Ik leer haar hoe zij het beste haar haar kan verzorgen en in model kan brengen. Door de verschillen zo te zien krijgt zij al gelijk meer zelfvertrouwen. Ze moet zichzelf de tijd en aandacht gunnen om elke dag aan Selfcare te doen en een mooi make-upje aan te brengen en een leuke samengestelde outfit aan te doen. Zo is ze meerdere keren op een dag trots en tevreden wanneer ze in een weerspiegeling kijkt en gaat ze zelfverzekerd de dag door. Hoe ze dit dagelijks toepast zodat het een gewoonte voor haar gaat worden, is door een kwestie van het gewoon elke dag opnieuw te doen. Ik help haar hieraan te herinneren net zo lang totdat het niet meer nodig is.

Iedereen is het waard om tijd en liefde aan zijn/haar uiterlijk te besteden. Zodra mijn klant dit inziet (door coaching gesprekken en zelfvertrouwen opdrachten) zit mijn werk erop!

Liefs,

Pamela

Facebook

Contactinformatie

 

Pamela Maas

0636350648

www.x-appeal.nl

pamela@x-appeal.nl

KvK-nummer: 74335006

 

 

Stuur een Facebook bericht

 

Stuur een Whatsapp bericht

whatsappicon