Questions & Answers

Wat was je doel?
Mijn doel heb ik meerdere keren bijgesteld. Mijn eerste grote doel was onder de 100 kg. Daarna veranderde het van de 90 kg naar de 80 kg.. / 75 kg / 70 kg en uiteindelijk naar de 65 kg. Elke keer een doel waarvan ik wist dat ik die kon behalen. Nu is mijn doel om niet onder de 63 kg te komen. Ik ben nu ruim 60 kg afgevallen en ik vind het perfect zo. Ik schommel tussen de 64,5 kg en 67,5 kg.

Wanneer ben je geopereerd?
03-07-2017

Hoe groot ben je?
Ik ben 1.70 m

Wat is je leeftijd en waar kom je vandaan?
Ik ben 30 jaar. Geboren op 11-08-1989 in Tilburg. Dit is ook de locatie waar ik op dit moment woon en gevestigd ben met mijn bedrijf. Uiteraard ben ik voor iedereen binnen Nederland en België beschikbaar en kan ik mijn werk overal uitvoeren.  

Heb je veel overschot aan huid?
Nee, maar zeker wel wat. Bij mijn buik en bovenbenen is het duidelijk zichtbaar dat ik 62 kg ben afgevallen. Wanneer ik kleding aan heb zie je er niks van en ik kan trots rondlopen in een bikini.

Heb je littekens aan de Gastric sleeve operatie overgehouden?
Het zijn vier kleine sneetjes van ongeveer 2 cm in horizontale breedte. Eéntje tussen mijn borsten en drie op mijn onderbuik, waarvan je er twee zo goed als niet ziet.

Waarom heb je gekozen voor een Gastric sleeve en niet voor een Gastric Bypass?
Wanneer je een (eventuele) kinderwens hebt, adviseren ze je de Gastric sleeve. Er zijn namelijk meer kansen op complicaties tijdens en of na de zwangerschap bij een Gastric Bypass dan bij een Gastric Sleeve.

Hoeveel kun je nu eten en wat is jouw eetschema?
Het is maar net hoe lang de tijd ik ervoor neem. Wanneer ik 3 uur de tijd neem om een normale portie op te eten, krijg ik deze zo goed als op. Maar moet je dat willen? Elke keer dat koud eten.. Haha. Wanneer ik mee uit eten ga, bestel ik vaak een voorgerecht of een kindermenu en dan houd ik nog over. Wanneer ik in gezelschap ben en minder lang de tijd neem blijft er vaak veel over. Uiteraard vraag ik altijd om een doggybag of laat ik mijn vriend de rest op eten. Op een gewone werkdag eet ik eerst thuis meestal 1 volkoren cracker met beleg, of ik eet niks. Tussen 10.00 uur en 10.30 uur eet ik een stuk fruit of een smoothie met verse granola. De smoothie is elke keer anders, maar altijd op basis van banaan. Dan rond 12.00 uur pak ik een paar happen van mijn lunch. Dit kan variëren van een salade met wel tig ingrediënten en een snee zuurdesem brood, tot een volkoren broodje met (vegetarisch) beleg, volgepropt met sla en ui. Het is maar net waar ik zin in heb. Ik neem altijd mijn lunch mee naar mijn werkplek en eet deze tussendoor op. Deze lunch is een normale portie. Ergens tussen 16.00 uur en 17.00 uur is de lunch pas op. Zo verspreid ik mijn energie over mijn werkdag en krijg ik geen pieken en dalen in mijn energie level. Tussendoor drink ik heel de dag water of thee. Wanneer ik in de avond thuis ben, eet ik rond 19.30 uur tot 20.30 uur een kleine portie van een avondmaaltijd. Dit is elke dag een andere maaltijd. Veel van mijn gerechten deel ik dagelijks in mijn verhaal/stories op mijn Social media kanalen. Waar ik vooral op let is dat mijn maaltijden geen tot zo min mogelijk dierlijke producten bevatten en zoveel mogelijk gezonde ingrediënten en voedingstoffen. Wanneer ik ’s avond eventueel nog trek krijg, trek ook ik soms de snoepla open en pak ik een handje vol van iets waar ik op dat moment zin in heb. Dat kan een stukje (vegan) chocolade zijn, een schaaltje chips, een stuk fruit of ik smeer een maïswafel met bijvoorbeeld pindakaas.

Kun je nu alles nog gewoon eten?
Jazeker. Ik kan in principe alles weer eten. Daarbij moet ik wel opletten dat het kleine hapjes zijn en ik goed kauw. Langer de tijd nemen om mijn maaltijd te nuttigen is erg belangrijk. Maar mijn maag kan alles verdragen.

Hoeveel kost de operatie?
Ik heb mij laten vertellen dat de operatie ongeveer €10.000.- kost. Wanneer je doorverwezen wordt door je huisarts omdat je aan de eisen voldoet, krijg je vanuit je basiszorgverzekering alles vergoed. Je betaalt dan alleen je eigen risico.

Valt iedereen zoveel en zo snel af?
Nee zeker niet, dit is per persoon verschillend. Bij mij is het zo ontzettend snel gegaan, omdat ik de eerste 3 maanden vrijwel geen vast voedsel kon verdragen. Ik ben zóveel afgevallen door het aannemen van een hele nieuwe gezondere levensstijl.

Sport je ook?
Ik sport niet op dagelijkse basis in een sportschool. Wel beweeg ik zoveel mogelijk in het dagelijkse leven. Denk aan thuis yoga en poetsen met muziek op, zoveel mogelijk traplopen en veel dansen op feestjes en tijdens het uitgaan. Daarnaast probeer ik minimaal 1 keer per week een stuk te gaan joggen met mijn partner. 

Heb je veel last van haaruitval?
In het begin had ik er een paar weken last van, maar nu helemaal niks meer. Ik denk dat dit komt, omdat ik gestopt ben met vitamines en supplementen en mijn lichaam zo dwong om alle gezonde stoffen zelf laten vast te houden uit de voeding die ik tot mij nam. 

Heb je ooit spijt gehad van deze beslissing?
Ik heb tussentijds wel eens moeilijke momenten gehad. Toen ik mij nog zwak voelde en telkens niet goed kon eten of misselijk werd. Wanneer ik iets niet kon eten waar ik zin in had of niet mee kon “schransen” van het all you can eat buffet, zijn voor mij moeilijke momenten geweest. Maar dan kijk ik weer even in de spiegel en zie ik mijn geweldig resultaat en dan is dat alles snel vergeten!

Hoe vaak sta je nu nog op de weegschaal?
Nog steeds bijna elke ochtend. Dit is een gewoonte geworden en zo blijf ik er voor mijn gevoel wel elke dag bewust mee bezig. Het is voor mij een manier die werkt.

Contactinformatie

 

Pamela Maas

0636350648

www.x-appeal.nl

pamela@x-appeal.nl

KvK-nummer: 74335006

      

 

 

Stuur een Facebook bericht

 

Stuur een Whatsapp bericht

whatsappicon